ولایت فقیه

مبانی ولایت فقیه

ولایت فقیه

مبانی ولایت فقیه

رابطه دین و سیاست

در مورد جدایی دین از سیاست که امروزه بعضی ها سر داده اند توضیح دهید؟
سوال آیا درحکومت اسلامی مرزهاى سیاسى دارای مصلحت و توجیه عقلایى است؟ مرزهاى سیاسى چه نقشی در کارآمدى حکومت دارد؟ مسائل مربوط به »ام القرى« را بیان نمایید؟
سوال نظر شما در مورد اینکه دین و سیاست از سال 41 هجرى از هم جدا شده و چیزى به عنوان ولایت فقیه وجود ندارد، چیست؟
سوال نسبت دین و سیاست با هم چگونه است؟ آیا دین و سیاست با هم قابل جمع هستند؟
سوال سکولایسم به چه معنی است؟ دیدگاه اسلام درباره آن چیست؟
سوال چرا مراجع تقلید از مسأله جدایی دین از سیاست به آسانی می‌گذرند و جوابی قانع کننده به عاملین آن نمی‌دهند و در مسائل سیاسی نیز حساسیتی نشان نمی‌دهند؟
سوال از آنجا که دروغگویی جزء لاینفک سیاست است آیا نباید دین از سیاست جدا باشد؟
سوال چرا دین از سیاست جدا نیست در حالی که سیاست پر از دروغ و نیرنگ است و دین با دروغ و کلک مخالف است ؟ اگر روایتی هست ارسال نمایید.
سوال نظریه جدایی دین از سیاست یعنی چه ؟چه کسی برای اولین بار آن را طرح کرده است و چرا؟
سوال اگر دین از سیاست جدا باشد بهتر نیست و چرا نباید باشد؟
دلیل اندیشمندان سکولار بر سکولاریسم چیست؟
سوال سکولاریسم چیست؟
سوال سکولاریزم را توضیح دهید و آیا در آئین تشیع سکولاریزم وجود دارد؟
سوال جدایی دین از سیاست‌، چه آثار و منافعی دارد؟
سوال بفرمایید پاسخ ما در برابر افرادی که می گویند دین از سیاست جداست چیست؟
سوال اگر سیاسی بد باشد این حرف امام (که فرمودند: "سیاست ما عین دیانت ماست" تناقض دارد. لطفاً جواب سؤالات را برایم واضح توضیح دهید.
سوال آیا دین با سیاست سازگار است؟
سوال امروزه بحث جدایی دین از سیاست،تنها از سوی مخالفین دین مطرح نمی شود بلکه گروهی از دانشجویان مذهبی ما نیز این حرف را می زنند و معتقدند که وظیفه ما تنها بالا بردن بعد معنوی است و دخالت در سیاست ما را از هدف اصلی مان دور می کند اینان به شدت با فعالیتهای ما مخالفت کرده و ضربه ای که به ما وارد می کنند به مراتب سنگین تر از ضربه مخالفین دین است در این مورد وظیفه ما چیست ؟و چگونه می توان آنها را قانع کرد ؟
سوال آیا بهتر نیست با توجه به اینکه اشتباهات حکومت به پای دین نوشته می شود در جوامع اسلامی حساب حکومت و دین را از هم جدا کنیم نه به معنای جدایی دین از سیاست بلکه بدین معنا که هر چه در حکومت منتسب به اسلام انجام داد عین دین نیست بلکه ممکن است اشتباه باشد.
سوال سکولاریسم یا اندیشه ى جدایى دین از سیاست چگونه شکل گرفت؟
بعضی می‎گویند دین از سیاست جدا است، ولایت فقیه معنا ندارد و اصلاً رهبر یک جامعه اسلامی نباید فقیه باشد. آیا این سخن صحیح است ؟
سوال پاسخ شما عزیزان به مخالفانی که نظر به جدایی دین از سیاست را با حدیث امام علی(ع): " لا بد للّناس للامیر مؤمناً او فاسقاً " توجیه می‌کنند، چیست؟
سوال سیاست عین دیانت است و دیانت عین سیاست است، یعنی چه؟ سیاست را تعریف کنید.
سوال برخی می گویند دین از سیاست جدا است، آیا مراد از سیاست، دورویی و تزویر است یا چیز دیگر؟
سوال چرا در اسلام، دین و سیاست از یکدیگر جدا نیست، اما کشورهایی که این دو را از هم جدا کرده اند، پیشرفت نموده اند؟
سوال آیا سکولاریزم نکات مثبتی هم دارد توضیح دهید ؟
سوال آیا می توان سیاست را حق انحصاری دیانت ندانست و دولت دینی داشت ؟
سوال انگیزه‏های طرح اندیشه سکولاریسم پس از انقلاب اسلامی چیست؟
سوال برخی از فقیهان در امور سیاسی دخالت نمی‏کنند، برخی دخالت می‏کنند. آنان که دخالت نمی‏کنند، اهل کرامتند، ولی آنان که در امور سیاسی دخالت می‏کنند، کمتر اهل کرامت و معنا هستند. آیا میتوان از این راه فهمید که عدم دخالت در امور سیاسی موجب رضا و تقرب خداوند است؟
سوال سیاست چیست و آیا علم سیاست با دین پیوند دارد ؟
در برابر کسانی که اندیشه جدایی دین از سیاست را مطرح می‏کنند، چه پاسخی می‏توان داد؟
سوال در مورد جدایی دین از سیاست (سکولاریزم) در امر سیاست کشور اسلامی کامل توضیح دهید.
سوال بیعت چیست؟ و آیا از راه بیعت مقام امامت و خلافت منعقد می‏شود؟
سوال اصل ولایت به ولایت پروردگار بر می‏گردد و اگر دقیقا حساب کنیم، منکر ولایت منکر خدا است، چگونه می‏توان این امر را که ولایت فقیه است، برای مردم ثابت کرد؟ از چه منابعی می‏توان در این باره استفاده کنیم؟
سوال اصلی‏ترین و مهم‏ترین هدف امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی و مبارزه با طاغوت چه بوده و ما جوانان چگونه می‏توانیم در تحقق این هدف گام برداریم؟
سوال ولایت فقیه و معنای آن و نسبت آن با سکولاریسم.
سوال تفاوت حکومت ولایت فقیه با دیگر نظام‏های سیاسی (سکولار و لائیک) را بیان کنید؟
سوال آیا دین از سیاست جدا است؟ اگر نه، پس چرا خردمندان گفته‏اند که سیب سالم را از خراب جدا کنید؟ زیرا هر که را عصمت کاری نیست، حتم بر خطایش حتمی است. سیاست نیز خطاپذیر است. چرا که در حال غیبت معصوم به دست غیر معصوم می‏باشد و دین بیچاره در کنار آن فاسد می‏شود؟!
سوال تاریخ گواه است که دخالت دین در سیاست به تضعیف دین انجامیده است و هیچ گاه نتوانسته حاکمیت را در مورد طولانی نگه دارد، مانند حکومت امام علی(ع). آیا بهتر نیست دین در سیاست دخالت نکند؟
سوال اگر دین از سیاست جدا نیست علماء دین در این رابطه چقدر تلاش کرده اند ولایت فقیه در انقلاب مشروطیت چگونه مطرح بود
 با توجه به عدم جدایی دین از سیاست چه رابطه ای بین نماز و سیاست وجود دارد ؟
سوال کسانی که از تز جدایی دین از سیاست دفاع می‏کنند، می‏گویند قرآن حکومت پیامبر(ص) را نفی کرده است، جواب آنان چیست؟
سوال در مورد حضرت علی‏علیه‏السلام می‏گویند: ایشان سیاست نداشتند، چون که نتوانسته به مدت طولانی حکومت کنند. اصولاً منکران دین و حکومت دینی می‏گویند: سیاست یعنی دروغ و دین می‏گوید دروغ نه. چه پاسخی دارید؟
سوال ضرورت وجود ولایت فقیه در نظام اسلامی را چگونه توجیه می کنید؟
سوال نقش مدیریت در حاکمیت و حکومت دینی تا چه اندازه است؟ مدیریت علمی و فقهی در حکومت دینی چه نقشی دارند؟ کدام نقش مهم‏تری را به عهده دارد؟
سوال اگر رهبری سیاسی و تشکیل حکومت بخشی از وظایف نبوت است؛ چرا برخی از پیامبران الهی برای حکومت تلاشی نداشته‏اند؟
سوال در حکومت دینی، تحقق جامعه دینی مهم است یاحاکمیت قوانین دینی؟ آیا فراهم شدن جامعه دینی فقط از طریق حکومت دینی ممکن است و یا راه‏های دیگری برای تحقق جامعه دینی وجود دارد؟
سوال چرا اسلام، قانون گذاری را حق انحصاری خدا می‏داند؟
سوال علت استفاده از روحانیون و علمای دینی در امور سیاسی کشورمان چیست؟
سوال در سوالی که از علامه مطهری شده در کتاب پیرامون انقلاب اسلامی با این عنوان: « به نظر شما اگر روزی رهبری نظام به دست روشنفکران بیفتد آیا این انقلاب می تواند به حیات خود ادامه دهد؟ یعنی در حالت کلی آیا ضرورتی دارد که رهبری انقلاب، همواره در اختیار روحانیون باشد؟ ایشان با توضیحاتی می فرمایند: ... اصلی ترین وظیفه رهبر دینی، نشان دادن صراط مستقیم و مبارزه با انحرافات و تحریفهاست... انقلاب ایران اگر در آینده بخواهد به نتیجه برسد و همچنان پیروز مندانه به پیش رود، می باید باز هم روی دوش روحانیون و روحانیت قرار داشته باشد. اگر این پرچمداری از دست روحانیت گرفته شود و به دست به اصطلاح روشنفکران بیفتد، یک قرن که هیچ، یک نسل که بگذرد، اسلام به کلی مسخ می شود. (منبع سؤال: صد و ده سؤال از استاد مطهری گردآوری مجید باقری، ص 210 چاپ سوم) آیا این جواب استاد با عقل و منطق سازگار است اصلا چه لزومی دارد که رهبری یک انقلابی به دست روحانیون یا روحانیت باشد یعنی هیچ قشر دیگری نمی تواند رهبری یک نظام (اسلامی) را به دست گیرد و آن را خوشبخت و سعادتمند کند؟ مگر دهها انقلاب و نظام نبوده اند که به درجه سعادت رسیده و پیروز شده اند در حالی که رهبران آن نظام روحانیون نبوده اند.خواهشمندم در مکاتبه شانزدهم (16) جواب قانع کننده ای از شما بگیرم یا اگر آن سخن احتیاج به نقد و بررسی دارد نقد و بررسی شود.
سوال دموکراسی اسلام بر چه اصولی استوار است؟
سوال دموکراسی در اسلام چه جایگاهی دارد؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد